Raf Willems brengt boek uit ten voordele van de Lyra-Lierse communitywerking

Pallieters Supporterscollectief > PSC > Raf Willems brengt boek uit ten voordele van de Lyra-Lierse communitywerking

Op zoek naar een geschikt kerstcadeau voor elkevoetballiefhebber? Dan is “Wereldvoetbalzomers van België 1920 tot Brazilië 1970” misschien wel iets voor jou. Bij aankoop van dit boek haal je niet enkel een flinke brok voetbalhistorie in huis, maar steun je ook de communitywerking van K. Lyra-Lierse. Auteur Raf Willems (gekend van o.a. voetbalblog De Witte Duivel) schenkt namelijk zijn auteursrechten integraalaan het Pallieter Supporterscollectief.

Te bestellen via

De Vliegende Keeper
Driesbos 18, 2200 Herentals
Via contact met de auteur: raffe.willems@telenet.be

€30 + €5 portkosten

Rekeningnummer: BE 89 9731 0520 1685 (Argenta) met vermelding “Wereldvoetbalzomers”.

Of via bol.com

Over het boek:

Voetbal is inderdaad meer dan de wedstrijd op het veld. Het gaat heel vaak om invloeden vanuit de samenleving en omgekeerd. En de populairste sport op aarde is uiteraard ook een onderdeel van de menselijke cultuurgeschiedenis.

Neem je tijd voor dit boek en maak kennis met belangrijke persoonlijkheden uit de historiek van zowel voetbal als politiek van de twintigste eeuw. Zoals José Leandro Andrade, Matthias Sindelar, Ferenc Puskas, Garrincha, Lev Yashin en Bobby Charlton. Ontdek hun vaak persoonlijke levensverhalen en belevenissen tegen de achtergrond van scherpe maatschappelijke omwentelingen.

“Wereldvoetbalzomers’ verwijst naar de grote voetbaltoernooien die duizenden mensen enthousiasmeerden en ontroerden. Raf Willems beschrijft het verhaal “achter de vreugde en het verdriet’ van de grote persoonlijkheden van het voetbal.

Hij start in… België, bij de Olympische Spelen van 1920 toen de Rode Duivels door de internationale media werden omschreven als “de eerste wereldkampioenen van het voetbal’. En hij eindigt in 1970 met het Braziliaanse Beautiful Team van Pelé, dat door de algemene publieke opinie wordt beschouwd als het beste elftal aller tijden.

Raf Willems (1960) schreef veertig boeken over voetbal, met een knipoog naar samenleving en geschiedenis.