supportersinspraak

Uniek in België: supportersinspraak als nooit tevoren

Bij geen enkele club in België is de betrokkenheid van de supporters zo groot als bij K. Lyra-Lierse.

Het Pallieter Supporterscollectief is volwaardig mede-eigenaar van K. Lyra-Lierse. PSC tekende immers in op een eigen clubaandeel (een zogenaamd ‘Oprichtersaandeel’) van Lyra-Lierse ter waarde van 10.000 EUR. De leden van PSC bepalen dus mee de koers van de club. En ook heel wat individuele supporters en groepen fans zijn aandeelhouder.

Het Oprichtersaandeel geeft de meest ruime inspraak. PSC maakt volwaardig – met stemrecht dus – deel uit van de Algemene Vergadering van de club en van het Bestuursorgaan. PSC beslist dus maand in, maand uit mee over de koers van de club.

Maar er is meer. Als enige heeft PSC een ‘Gouden Aandeel’ in bezit. Waarde? Eén symbolische euro. Het Gouden Aandeel geeft PSC een extra zitje in de Algemene Vergadering van de club én twee waarnemers in het Bestuursorgaan. Maar vooral geeft het Gouden Aandeel PSC een doorslaggevende stem als het gaat over de cruciale identiteitskenmerken van onze club: de naam, het logo, de kleuren, de speellocatie, de statuten… Zonder de goedkeuring van de supporters kunnen deze dus niet wijzigen.

In de toekomst kan de inspraak van de supporters nog groeien. Als een mede-eigenaar van Lyra-Lierse zijn aandeel van de hand zou willen doen of overdragen – want dat kan – krijgt het Pallieter Supporterscollectief als eerste de kans dit aandeel over te kopen. Zo blijven de  clubaandelen maximaal in handen van mensen met een hart voor Lyra-Lierse.

PSC zorgt ook voor volledige transparantie over de werking van Lyra-Lierse. Op supporters- en ledenavonden wordt inzicht gegeven in de financiën van de club, het sportieve beleid (A-kern heren, dames, jeugd), de vrijwilligerswerking en over de toekomstplannen van de club in de brede zin van het woord.

Adres

Lisperstraat 113 bus 2
2500 Lier

Contacteer ons

  • info@pallieters.be

Rekeningnummer

  • BE83 7370 4555 8115